Een feestje voor je Mini… van de uitnodigingen tot het laatste kruimeltje cake.

Het 1 jarig bestaan van je kindje… een mijlpaal!

Gemengde gevoelens komen opborrelen. “Oh wat vliegt de tijd” maar ook “dit mag niet onopgemerkt voorbijgaan”.

Waarom doen we eigenlijk zoveel moeite? Het is niet dat babylief er zich ooit nog iets van zal herinneren.

En toegegeven, de geschiedenisboeken zal je babyparty ook niet halen.

We doen het vooral voor onszelf. Omdat het leuk is. Een verjaardagsfeest is helemaal instagramproof en we worden er zelf gelukkig van. Ook de complimentjes die we 16 jaar later van zoon –of dochterlief krijgen bij het inkijken van het album, zijn mooi meegenomen.

 

Een uitgebreid eerste feestje zou er dus zeker komen. Dat stond al vast . Datum en uur: check.

Het leek me heel fijn om elk jaar voor een ander thema te kiezen. Vanaf een jaar of 4 kan je mini zelf het eigen thema bepalen, maar tot die tijd beslis jij (of jullie, indien papa ook inspraak wil). Denk even na over wat je zelf leuk vindt. Bij gebrek aan inspiratie, check Pinterest. Je kunt ook kiezen voor een bepaalde themakleur. Of misschien kun je het koppelen aan het seizoen waarin je Mini geboren is? Ik koos voor het eerste feestje van Elodie voor mijn 2 favoriete P’s: Poesjes en Pastelkleuren. Het kattenthema was nogal voor de hand liggend. Zelf ben ik een grote kattenfan en er zat een kattenkopje in het geboortekaartje verwerkt. Het paste dus perfect bij Elodie zoals een bolletje ijs perfect past bij een apfelstrüdel.

Van de katjes was ik al zeker maar hoe moest de rest van de uitnodiging er uit zien? Even ideetjes opdoen op Pinterest. Een beetje knip –en plakwerk in Word. Oké, niet het meest professionele programma maar ideaal voor amateur mama’s. 😉 Hieronder zie je het resultaat.

Als de kaartjes goed en wel verstuurd waren of handmatig bezorgd, was het tijd om even na te denken over een menu. Ik wou graag onze familie verwennen met iets warms. In de maand februari is dat zeker welkom. Er waren 22 mondjes te vullen. Ik koos ervoor om gerechtjes te nemen die op voorhand klaargemaakt konden worden. Op het moment zelf moesten we dus nog maar even opwarmen. Mijn mama (‘moeke’) wou een handje toesteken en zou voor de vol-au-vent en de biscuittaarten zorgen. Een uitgebreid dessertenbuffet leek me wel leuk. Daarom schakelde ik ook de hulp in van een collega/keukenprinses, die een aantal pastelgekleurde én lekkere cupcakes aan huis bracht. Toen ik de gigantische hoeveelheid dessert bij elkaar zag staan besefte ik wel dat we dit nooit op zouden krijgen. Maar wat is er nu fijner dan de dag nadien nog een beetje birthdaycake te snoepen? Bovendien is het ook altijd leuk om de allerkleinsten nog een cupcake mee naar huis te geven.

De menukaart probeerde ik te ontwerpen in dezelfde stijl als de uitnodiging. Hetzelfde lettertype (KG Second Chances Sketch)  en uiteraard ook de katjes met de feesthoedjes op. Ik bedacht ook een leuke vorm voor mijn menukaart nl. een 1. Dit was meteen een eyecatcher op de tafel! Over je tafel gesproken, fleur deze ook wat op met enkele kleine vaasjes met leuke bloemetjes. Geen hoge struiken, want het is altijd fijn als je elkaar ziet zitten aan tafel.

Versiering… een heel belangrijk onderdeel. Je huis moet F.E.E.S.T. uitademen. Dat kan alleen met de juiste slingers en ballonnen. Ik checkte even de feestwinkel YAY. Ze hebben een website met allerlei partyproof materiaal. Ik kocht er leuke kaarsjes voor op de taart(en) en confetti om de tafel mee te decoreren. Ook een slinger mocht niet ontbreken.

De traditionele feestkroon moest plaats ruimen voor een origineel en mooi paar kattenoortjes. En dan fingers crossed dat ze deze leuke diadeem wou aandoen. (of toch heel even voor de foto’s)

Aangezien Elodie’s knuffels een belangrijke rol spelen in haar leven, mochten zij uiteraard niet op het feestje ontbreken. Ze kregen een VIP plaatsje op de schouw en een partyhoedje op.

Reeds enkele weken op voorhand begonnen we met het oefenen van “ lang zal ze leven”. En dan vooral het magische moment waarop ze zelf haar handjes in de lucht kon steken op de “hiep hiep hiep hoeraaa”.

Tip: Probeer eerst te zingen en taart te eten voor je Mini overspoeld wordt onder een tsunami van cadeautjes.

Een prachtig moment breekt aan wanneer de kaarsjes worden aangestoken en de hele familie luidkeels “happy birthday” begint te zingen. De ene nonkel al wat toonvaster dan de andere. Houd je mini goed in de gaten want dat bewegende vlammetje springt zeker in het oog. Het kaarsje uitblazen is op de eerste verjaardag(meestal toch), een taak die 1 van de ouders moet volbrengen. Blaas kort en zachtjes, zodat iedereen straks nog met smaak van de taart zal eten.

De katjes die op de taart zitten/staan, heb ik geadopteerd in een winkeltje in Antwerpen, den Olifant. Hun feesthoedje en de slingers op de taart heb ik zelf gemaakt met gekleurd papier.

De andere biscuittaart heb ik versierd met het cijfer 1, hier had ik enkel besjes voor nodig. Simpel, gezond én lekker.

Elodie droeg op haar verjaardag een  t-shirt van Filou en  Friends met ‘It’s my birthday’. Elk jaar brengen ze een nieuwe uit. Als je een klantenkaart hebt, kun je gratis je verjaardagst-shirt ophalen in een Filou winkel naar keuze.

Het was een fijne namiddag. Elodie vond al die kleurtjes in huis en de aandacht die ze kreeg super. Dankzij de goede voorbereiding heb ik er op het moment zelf ook van genoten.

En nu…op naar de 2! Eh… laat dat jaar maar traag voorbij gaan aub.

#letthemstaylittle #please

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.