Op reis met mijn Mini: Kreta

Toen ik ontdekte dat ik in de maand mei maar liefst 7 vrije dagen na elkaar had, besliste ik al snel om een weekje verlof in te plannen. Voor een leerkracht is dit echt uitzonderlijk, tenzij je parttime werkt en het Hemelvaartsweekend op het juiste moment valt. Yesss!!

Met de laptop op de schoot, zocht ik naar een aantal fijne, zonnige bestemmingen en met een theetje in de hand begon ik stilaan weg te dromen naar de zomer.

Dit jaar zou de vakantie er toch een beetje anders uitzien. We hadden namelijk een dochtertje van een jaar en twee maanden intussen. Elodie had wel al eerder kennis gemaakt met het vliegtuig toen ze vier maanden oud was. Tijdens haar eerste reis naar Mallorca gaf ik nog borstvoeding en had ik  dus enkel wat kleertjes en pampers nodig. Deze keer moest ik iets langer nadenken bij het maken van de koffer. Knuffels, speelgoed en boekjes mochten zeker niet ontbreken. Zo woog die koffer al snel enkele kilootjes meer.

 

Tijdens mijn zoektocht zette ik de filter op ‘kindvriendelijke hotels’ en kwam zo uit op Anemos Resort in Kreta. Een vrij nieuw hotel met mooie kamers en een prachtige ligging, tussen de zee en de bergen. Elodie was toen al gek op schommels en glijbanen en de kidsclub van het hotel zag er alvast veelbelovend uit op foto.

Een ruime kamer was een must (want met al dat gerief!) Ook een eigen terras waar we ’s avonds nog gezellig konden zitten als Elodie al in bed lag, vonden we noodzakelijk. Er waren ook kamers met een privézwembadje. Ik zag er al snel de meerwaarde van in. Dan kunnen wij wat zwemmen tijdens de dutjes van Elodie, schoot meteen door mijn hoofd.

Ter plaatste ontdekten we dat het water van ons privézwembadje niet verwarmd was en dat heeft ons toch wel wat kippenvelmomenten bezorgd (letterlijk!). In mei is het water nog niet voldoende opgewarmd door de zon. Hou hier dus rekening mee als je even enthousiast als ik dat extraatje wil boeken.

Het hotel was opgevat als een dorpje met gezellige huisjes die verspreid lagen over het domein met mooie tuintjes. Ideaal om ’s avonds nog een gezellige wandeling te maken door de ‘straatjes van het hotel’. Er waren heel veel bloemen die zorgden voor mooie kleuren en zalige geuren.

Het eten in buffetvorm is ook super als je met een Mini onderweg bent die weinig lust. Op die manier was er toch altijd wel iets te vinden dat bij haar in de smaak viel. Als het personeel ons zag aankomen zetten ze onmiddellijk een kinderstoel klaar op de plaats waar wij graag zouden zitten. Nog een voordeel was dat we ook buiten konden eten. Dat is voor mij echt vakantie.

Aangezien Elodie een ‘buggyslaper’ is, konden we met gemak een uitstapje overdag plannen. Tegenover het hotel kon je de lijnbus nemen naar Chania of Rethymnon. Chania was toch wel een uur rijden, waardoor we slechts 1 keer tot daar zijn geraakt. Rethymnon, het kleinere en gezelligere stadje hebben we tweemaal bezocht. Dat was slechts een klein half uurtje rijden. De lijnbussen in Kreta zijn eigenlijk reisbussen zoals we ze hier kennen en dus zeer comfortabel. De buggy ging gewoon onderaan het bagageruim in.

Als we een uitstap deden, zochten we altijd op waar we een speeltuintje konden vinden. Want we wilden graag goed scoren bij onze dochter. 😉 Op het moment dat ze sliep, konden wij genieten van een ijskoffie op een terrasje.

In het hotel kon Elodie zich dan weer uren amuseren in de miniclub. Er was voor ieder kind wat wils: springballen, loopfietsjes, Ikea keukentje met toebehoren, klimtoestellen, glijbanen en zelfs een peuter/kleuterzwembad. Op het moment dat wij er waren was het nog niet druk. Ik kan me wel inbeelden dat het er in de zomervakantie over de kinderkopjes lopen is.

Kortom, dit was een fijne vakantie omdat de balans in evenwicht was tussen wat wij graag deden en wat onze dochter leuk vond.

Wij werden van deze week in halfpension – inclusief vluchten – 2391,38 euro armer. Maar wel heel wat herinneringen, foto’s en onvergetelijke momenten met ons 3 rijker.

 

Praktisch

Anemos Luxury Grand Resort Kreta

5 mei t.e.m. 12 mei 2018

Vlucht van Brussel naar Chania

Halfpension

Bungalow met privézwembad

€2391,38

Geboekt via www.neckermann.be

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.