Aftellen naar Sinterklaas… een kijkje in de speelgoedkast van Elodie

Voor mij kan de Sint er niet snel genoeg zijn. Want dat wil zeggen dat ik vlak daarna eindelijk de kerstboom mag zetten.  Elodie beseft het allemaal nog niet zo goed. Eind februari wordt ze pas 2. Het zou best kunnen dat ze schrik heeft van de man in het rood met de witte baard en zijn zwarte helpers. Ik ben heel benieuwd naar haar eerste ontmoeting met de Sint.

Bij ons wordt Sinterklaas verwacht op zaterdag 1 december. Dit jaar krijgt Elodie een speelgoedkeukentje cadeau. We gaan deze in onze eigen keuken plaatsen. Wanneer mama kookt, kan Elodie dus ook in haar potjes roeren. Zoals jullie kunnen zien op foto, heeft Elodie een eigen speelhoek in onze woonkamer. Maar als mama wat langer in de keuken blijft, houdt ze haar liever daar wat gezelschap. Daarom is zo een keukentje zeker welkom. Ik post binnenkort wel eens foto van ons keukenprinsesje.

Vorig jaar was Elodie 9 maanden oud toen de Sint voor het eerst iets bracht. We hebben dat eerste bezoekje redelijk subtiel gehouden met een houten theesetje en taartjes. Ze vond het heel leuk en deed al snel alsof ze thee dronk uit de kopjes.

 

Hoe Elodie haar dagje vult lees je zo dadelijk want ik zet Elodie haar favoriete speelgoed even op een rijtje. Mocht je nog tips zoeken voor de Sint of eindejaarsperiode… neem dan vlug pen en papier.

 

WINKELTJE

Mijn man kocht een paar maand geleden een winkeltje met accessoires via een tweedehandssite. Na een emmertje met een sopje was deze weer zo goed als nieuw. Elodie vindt het leuk om hier te spelen en nog leuker als je aan haar vraagt om bijvoorbeeld een brood te brengen.  Misschien moeten we binnenkort ook eens denken aan een winkelkarretje om de boodschappen van de winkel naar de keuken te brengen.

 

 

NIJNTJE ZOEKSPEL

Je stapper of kruiper kan met dit spel aan z’n conditie werken want Nijntje laat je letterlijk alle hoeken van de kamer zien. Af en toe hoor je dan ‘joehoe, ik ben hier’, of ‘ik ben verstopt’. Ik vond het echt wel knap om te zien hoe vastberaden ze op het geluid af ging. Na 2 à 3 keer op zoek gaan, zou ik Nijntje opbergen. Dan is de fun er echt wel af.

 

BALLENBAD

Het ballenbad… nog zo’n geniale uitvinding. Elodie vindt het vooral leuk om er in en uit te kruipen. Met een zachte en beweegbare omranding is dat natuurlijk geen enkel probleem. En dan zoveel mogelijk balletjes eruit gooien. Mama raapt ze dan op en gooit ze terug het bad in.  Soms verstop ik wel eens een klein knuffeltje in het ballenbad. En dan doe ik alle balletjes eens goed door elkaar zodat zusjelief kan zoeken.

PUZZELS

Houten legpuzzels zijn zo leuk en mooi. Elodie is er bijna elke dag mee bezig. Misschien is onderling ruilen met vrienden nog niet zo’n slecht idee want eens je kindje de puzzel gewoon is,  wordt het iets té gemakkelijk.

FIETSJE

Intussen hebben we hier al aardig wat rollend materieel verzameld. We hebben een bmw loopauto, een scooter en 2 fietsjes (eentje voor binnen en buiten, zeker aan te raden nu de winter er aan komt) Het fietsje van childwheels is een absolute aanrader omdat er maar 1 achterwiel is. Bij de meeste (goedkopere) fietsjes zijn dat er 2 waardoor Elodie steeds met haar voetjes ertegen stoot. Als ze haar voeten heel breed afduwt komt ze hier niet meer tegen maar daar moet ze dus wel telkens aan denken.

BOERDERIJ

De boerderij van Little People valt zeker in de smaak bij Elodie. Het is een miniatuur boerderij met enkele dieren en  leuke speeltjes. Ze duwt regelmatig op de rode knop waarna er een liedje volgt en ze vrolijk zit te dansen. Omdat de dieren redelijk beperkt zijn, (een koe, paard, kip en een varken), breiden wij de boerderij nog een beetje uit met enkele andere dieren van Sleich (geitjes, nog andere koeien, paarden, er lopen zelfs 2 giraffen tussen (kinderen mogen best hun fantasie gebruiken). De dieren eten geven vindt ze het allerleukste.

BOEKEN

Oh ja, zo hebben we er heel veel! Misschien kan ik best eens een apart blogje over maken met de boekjes die ik (of Elodie) kan aanbevelen. Zoals je misschien kunt zien op foto hebben we een boekenhoekje ingericht (achter de piano). We lezen eigenlijk heel de dag door want Elodie heeft daar vaak zin in. ’s Avonds mag ze het verhaaltje kiezen voor het slapengaan. Soms komt ze dan met 3 boekjes af, zodat ze de tijd nog een beetje kan rekken. 😉

POPJES

Elodie heeft 2 leuke popjes van het merk Haba. Ze kreeg er eentje van beiden meters zonder dat die het van elkaar wisten. Gelukkig waren het twee verschillende en vormen ze een leuke duo (Marie is de blonde en Lilly het popje met rood haar). Ze mogen dikwijls mee op stap in de buggy. We denken erover om binnenkort ook een poppenbedje te kopen voor beide dames zodat ze eindelijk eens deftig kunnen slapen.

 

FAVO WINKELS:

In den Olifant, Leopoldstraat 23, 2000 Antwerpen.

Prachtige winkel met persoonlijk advies. Zelden naar buiten gegaan zonder iets te kopen.

 

Dille & Kamille, Vleminckstraat 9, 2000 Antwerpen.  (In de meeste grote steden is er wel 1)

Leuk speelgoed en ook mama kan hier heel wat leuke cadeaus vinden voor zichzelf. 

 

www.woodho.com

Webshop met veel houten en creatief speelgoed en leuke houten puzzels.

 

https://www.psikhouvanjou.be/speelgoed

Knuffels, houten puzzels, kinderboekjes,…

Leave a Reply

Your email address will not be published.