Pregnancy Proof Tiramisu (zonder eieren en alcohol)

Enkele dagen geleden maakte ik een pregnancy proof tiramisu (zonder eieren en alcohol) om de zwangere dames mee te verwennen tijdens de workshop.

Aangezien we in onze eigen moestuin goed voorzien zijn van rode vruchten, gooiden we die er meteen bovenop. Ik kocht ook nog enkele blauwe vruchtjes om het geheel compleet te maken (blauwe bessen en bramen). Het resultaat was een lekkere tiramisu die er zomers uitziet.

Dit heb je nodig voor 8 personen:

250 g mascarpone
1 theelepel vanille extract
250 ml slagroom (opklopbaar)
50 g poedersuiker
1 pak lange vingers
2 koppen koffie

Afwerking: zomers fruit (Ik gebruikte: frambozen, aardbeien, bramen, rode bessen en blauwe bessen)

 

LET’S GET STARTED

  1. Klop de mascarpone samen met de vanille goed los. Klop vervolgens in een andere kom de slagroom samen met de poedersuiker stijf. Spatel de slagroom rustig door de mascarpone heen.
  2. Vul een diep bord met de koffie en doop de lange vingers één voor één erin en plaats ze op de bodem. Lekker dicht bij elkaar, het mag best knus worden.
  3. Doe op de koekjes een laag room.
  4. Herhaal de stappen: lange vingers dopen en room erbovenop.
  5. Giet wat overgebleven koffie over het bovenste laagje room. Dit zorgt ervoor dat de tiramisu niet te veel uitdroogt.
  6. Plaats de tiramisu een paar uur in de koelkast om goed op te stijven.
  7. Werk de tiramisu af met de zomerse vruchten. Duw ze zachtjes in de tiramisu voor een mooi egaal effect.
  8. Geniet van je creatie!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.