Yummie Chocoladetaart

Deze lekkere en eenvoudige chocoladetaart maakte ik klaar voor de workshop met zwangere dames. Aangezien ik heel wat complimentjes mocht ontvangen, deel ik ook dit recept even met jullie.

 

Dit heb je nodig voor 8 personen:

200 g pure chocolade

200 g boter (ik gebruik de vloeibare versie)

4 eieren

150 g fijne tafelsuiker

60 g bloem

½ pakje bakpoeder

Afwerking: frambozen

Siliconen vorm (Ø 22 cm)

 

 

LET’S GET STARTED

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. (Tip: Ik zet de oven liever een paar graden lager zodat de taart niet te fel uitdroogt en de buitenkant niet te snel verbrandt.)
  2. Laat de chocolade smelten in de magnetron of au bain-marie.
  3. Voeg er de boter aan toe. (Tip: Ik gebruik Becel vloeibaar. Keihandig, want die moet je niet meer smelten.)
  4. Klop de eieren met de fijne tafelsuiker tot het mengsel lichtgeel van kleur is. Klop er dan losjes de bloem en het bakpoeder door. (Tip: Ik zeef de bloem zodat ik zeker geen klontertjes heb.)
  5. Meng de twee mengsels door elkaar en giet over in de met boter ingevette en met bloem bestoven bakvorm. (Tip: Ga met een mes langs de randen van de taart, dit zou kunnen voorkomen dat de hij te veel scheurt.)
  6. Bak 40-45 minuten in de oven. De taart moet na die tijd in het midden net gaar zijn. Check op tijd even met een prikker. De gaartijd kan een beetje verschillen van oven tot oven.
  7. Neem de taart uit de oven. Laat deze eerst een kwartiertje afkoelen voor je hem uit de vorm stort.  (Tip: Laat de taart afkoelen op een rooster, zo kan de hete lucht langs overal ontsnappen.)
  8. Als de cake afgekoeld is, kun je hem nog afwerken met bloemsuiker en framboosjes on top. (Tip: Ik snijd de cake al op voorhand en leg dan pas de frambozen erop. Zo blijven ze mooi intact.)
  9. Yummie!! Geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.